Simpozij: Sedam stoljeća na dobrobit Grada

700. obljetnica Ljekarne Male braće obilježit će se se Simpozijem „700 godina ljekarništva uDubrovniku“ u organizaciji Hrvatsko farmaceutskog društva, u suradnji s Franjevačkim samostanom i ZU Ljekarna Dubrovnik. Simpozij će se održati u Dubrovniku, 10. i 11. studenoga 2017.

Simpoziju i Akademiji prisustvovat će visoki državni dužnosnici, predstavnici krovnih međunarodnih farmaceutskih organizacija te brojni farmaceuti.

– Simpozij je prvenstveno organiziran radi godišnjice koja nije značajna samo za farmaceutsku struku, Grad Dubrovnik i za Hrvatsku, već ima značaj i u svijetu. Sa 700 godina neprekidnog rada jedne ljekarne ne može se pohvaliti niti jedna zemlja u svijetu. Mi smo ovim Simpozijem željeli našim kolegama i svim drugima koje povijest naše struke zanima, proširiti znanje o tome, jer ukoliko ne cijenimo prošlost ne možemo se ni odrediti za budućnost. Ova ljekarna ima i drugu specifičnost, a to je da je od najranijih dana postala ljekarna koja je opskrbljivala ne samo redovnike, nego i javnost. Sedam stoljeća na dobrobit građana i pacijenata – katala je predsjednica Organizacijskog odbora Simpozija Maja Jakševac Mikša.

U sklopu simpozija će se u petak, 10. studenoga u Staroj ljekarni franjevačkog samostana Male braće održat će se niz predavanja i izlaganja, dok će se u subotu, 11. studenoga u Kazalištu Marina Držića održati Svečana akademija u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije.

Simpozij se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Sabora RH te Ministarstva zdravstva RH i Ministarstva kulture RH, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.