Osvježite svoju kožu… zablistajte prije blagdana

Zašto baš ja? Je li čista i zdrava koža previše za tražiti? Uvijek nešto… Ili prištić na nosu, podočnjaci ispod očiju, bore smijalice, suhe ruke, kosa ponekad izgleda kao dugi špageti… Niti se ne sjećate kad ste zadnji put bili zadovoljni sa svojim izgledom.

Vjerujte da mnoge žene (a i poneki muškarci), svakodnevno vode bitku s problemčićima kože jer ubrzani tempo života, nezdrava prehrana, vanjski čimbenici… sve to utječe na najveći ljudski organ. Ako malo razmislite koža na prvi pogled odaje našu osobnost i navike: pušimo li, kako se hranimo, kako živimo i vodimo li brigu o njezi tijela.

Kako bi imali lijepu i zdravu kožu, bitno ju je svakodnevno i pravilno njegovati jer sve što napravimo ili zbog lijenosti ne napravimo, odrazit će se na izgledu kože prije ili kasnije. Uz preparate za njegu tijela, postoji hrpa recepata za kućnu njegu tijela, a sve što ćete trebati je priroda!

Donosimo nekoliko domaćih recepata i savjeta koji će biti izvrstan dodatak profesionalnim preparatima za njegu tijela.

Ono ste što jedete! Prvi korak je čišćenje tijela iznutra

Ako ne vodimo računa i ne hranimo kožu iznutra, ona će umjesto čvrste, svježe, blistave i elastične biti ispucala, suha i djelovat će starijom nego što uistinu jest. Zato je prvi korak za blistavu kožu tijela čišćenje tijela iznutra jer je koža povezana s funkcijom drugih organa, naročito s jetrom.  Iz tog se razloga onima sa suhom kožom preporučuje povećanje unosa vode, a onima s problematičnom kožom preporučeno je piti čaj od korijena čička dva do tri puta dnevno jer on potiče čišćenje kože i jetre.

U prehranu uključite što više voća, povrća, proteina i vitamina. Prehrana bogata vitaminom C te siromašna mastima i šećerom, zadržat će nisku razinu inzulina u tijelu što će rezultirati blistavom kožom lica.

Za dodatni unos vitamina C toplo preporučujemo Solgar Skin, Nails and Hair  – jedinstvenu, uravnoteženu, kompleksnu formulu koja sadrži aminokiseline, cink, bakar i vitamin C koji pridonose normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože.

Jedite hranu koja potiče proizvodnju kolagena

Kolagen je najzastupljeniji protein u tijelu kojem se pripisuju fantanstična svojstva čudotvornog sredstva za održavanje dobre kondicije i mladenačkog izgleda cijelog tijela. Kako starimo, tijelo ga proizvodi sve manje što uzrokuje tjelesne promjene kao što su bore, celulit, suhoća kože, kose i koža bez sjaja.

 

Ako ste mišljenja da vam je potrebno malo više kolagena nego što ga trenutno imate, uvrstite sljedećih pet namirnica u svakodnevnu prehranu: češnjak, rajčica, cikla, crvena paprika, lubenica i jagoda.

Brinite za svoju kožu: njega koža izvana

Zima je godišnje doba koje baš previše ne voli kožu. Tijekom zimskih mjeseci suha, zategnuta i perutava koža posljedica je hladnog vremena. I treba joj posvetiti više vremena.Tijekom zime trebali bi se držati sljedećih savjeta što se tiče njege kože:

1. Čistite kožu i tuširajte se mlakom vodom

Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom, zapravo tuširanje vodom koliko god se to činilo primamljivom. Vruća voda dodatno isušuje kožu.

2. Hidratizirajte kožu odmah nakon tuširanja i pranja

Tijekom hladnih mjeseci vaša koža treba dodatnu vlažnost. Dodavanje kreme na vlažnu kožu pomaže održati vlažnost kože.

3. Pažljivo birajte proizvode za hidratizaciju

Mislite li da je krema samo za hidratizaciju? Birajte formulu koja je prirodna i hranjiva. Koristite formulu koja na uljnoj bazi, a ne na bazi vode. Zavirite u Lerbolario ponudu i odaberite nešto za sebe.

4. Zaštitite se od hladnoće

Koja je najbolja zaštita od hladnoće? Da spriječite dotok hladnog zraka prema koži koja se uništava. Dakle, rukavice su broj jedan kada se radi o rukama.