Nematerijalna kulturna baština

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek istaknula je u subotu, 11. studenoga 2017. godine na svečanoj akademiji povodom 700. godina Ljekarne Male braće u Dubrovniku kako je, na inicijativu Ljekarne Dubrovnik i dubrovačkih povjesničara,   pokrenut postupak upisa tog fenomena i ljekarničke vještine na nacionalni popis nematerijalne kulturne baštine te kako će se uvrštavanje na popis na najljepši način zaokružiti velika obljetnica.

Ministrica Obuljen Koržinek je na proslavi u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića nadodala i „kako je 1947. godine opstojnost ljekarne bila ugrožena od strane tadašnje vlasti, ali da je njen kontinuitet ostao bez obzira na društvene mijene".

„Tijekom postojanja opstojnost ljekarne bila je više pita dovedena u pitanje, ali je višestoljetni kontinuitet ostao, bez obzira na sve mijene. Jedinstven je razvoj ljekarničke vještine koja prenosi znanje i humanost. Ne prekinuti tradiciju rada, stvaranja, njegovanja i razvoja recepata ima malo tko u svijetu“, rekla je ministrica Obuljen Koržinek.